2022/03/12

ESIR aplikacija

Poreska uprava je izasla sa aplikacijom ESIR Poreska uprava RS. Radi se o besplatnoj aplikaciji, pogodnoj za mikro, mala i srednja preduzeca.

Naime obveznici koji obavljaju promet na malo, iskljucivo preko interneta NEMAJU obavezu da imaju  L-PFR (lokalni procesor fiskalnih računa), ali su u obavezi da izdajete fiskalne račune. Da bi ste bili sigurni da ste izdali svaki fiskalni racun u skladu sa zakonskim propisima vezano za E-fiskalizaciju. Omoguceno je da izdajete sve vrste fiskalnih racuna i da azurirate listu artikala.

Samu aplikaciju mozete da preuzmete OVDE 

Sadržaj uputstva za upotrebu koje možete pronaći na sledećem OVDE ili OVDE


Svi ostali obveznici fiskalizacije su duzni da u svom poslovnom prostoru  i poslovnoj prostoriji obezbede makar jedan fiskalni uredjaj. Ovo ne znači da ti ostali obveznici fiskalizacije ne mogu da koriste V-PFR. Ukoliko im odgovara ESIR Poreska uprava RS android aplikacija, mogli bi da je koriste zajedno sa V-PFR servisom Poreske uprave, ali bi bili u obavezi da imaju po jedan L-PFR u rezervi u svakom prostoru, za slučaj kada nema internet veze.Da li ste je vec koristili i kakvi su vasi utisci?


Diplomirani ekonomista, ovlašćeni računovođa, osnivač bloga Ženske priče, zaljubljenik u jogu i savremenu psihologiju.

0 коментара:

Постави коментар

KONTAKT

POŠALJITE NAM Email

KONTAKT

POSETITE NAS

ZAKAŽITE SVOJE BESPLATNE KONSULTACIJE JOŠ DANAS!

TELEFON:

Pozovite nas na 062/813-52-08